Sivut

tiistai 8. lokakuuta 2013

Terveyspohdintoja ja terveyssipsejä

Nyt kun selkäkipu muistuttelee vähän väliä olemassa olollaan, olen ryhtynyt miettimään sitä mistä tulee tunne siitä, että on terve. Pitkittyvä kipuilu rupeaa nopeasti syömään omaa tunnetta siitä miten terveeksi ja hyvinvoivaksi itseni tunnen ja oppii taas arvostamaan ihan uudella levelillä omaa kehoaan.  Nyt ajatus esimerkiksi repivästä crossfit-tyylisestä treenistä tuntuu aivan kauhistukselta. Tänään siis vaan rauhallista kehoa huoltavaa pilatesta. Tämä hissuttelu tuntuu vaan vähän vaikealta tällaiselta liikunnan "suorittajalta". Täytyy myöntää että ahdistaa ajatus että mitä jos tässä nyt jotenkin repsahtaa eikä enää löydäkään sitä oikeaa tapaa treenata, niin että kroppa kestää kunnolla kehittävää treeniä. Nyt vaan täytyy yrittää pitää pää kylmänä ja kuunnella kehon viestejä niin se varmasti ohjaa oikeaan suuntaan. Täytyy ottaa tämä oppimiskokemuksena, niin kuin rakas ystäväni minulle tänään sanoi. Ilon kautta, terveyttä vaalien.

Tänään vihdoin kokeilin niitä paljon puhuttuja lehtikaalisipsejä. Tuli jopa niin hyviä että maistui meidän ankarimmillekin kriitikoille, eli lapsukaisille. 

 Valmistus oli tosi iisiä. Huuhtele lehtikaali ja kuivaa hyvin. Leikkaa lehtiruodot irti. Levittele lehdet pellille. Sivele päälle hivenen hamppuöljyä ja ripsauta suolaa. Voi maustaakin esim. chilillä jos haluaa, me ei ekalla kerralla haluttu. Uuniin 200 asteeseen ja paistoaika noin 5-10 minuuttia.
 

Tadaa ja valmista tuli!

Tänään lehtikaalisipsien lisäksi päivällisenä jauhelihaa tomaattimurskalla ja turkkilaisella jogurtilla, lisukkeena kesäkurpitsaa ja maailman parhaita luomu-tomaatteja Benjamin maatilatorilta. On kyllä ihan toista kun lähimarketista saatavat tomskut!
 
Täältä me nyt toivotellaan herkullista ja tunnelmallista syys-iltaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti