Sivut

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Just relax and get healthy!
Kyllä se on vaan uskottava, että nyt ei auta muuta kuin yrittää lepuuttaa selkää. Vaikeaa se tuntuu olevan. Eilen istuin sohvannurkassa koko illan ja tämäkin päivä menee pääpiirteittäin samoissa merkeissä. Kuumaa, kylmää ja sähköä on selälle tarjoiltu vuorotellen. Aina silti tällaisesta laakereillaan olosta tulee huono omatunto. Mulla on aina vähän paniikki että mitä jos tämä jää päälle. Mitä jos sitä liikkumisen rytmiä ei uudestaan löydykään. Tietysti aina huolettaa myös, että kuinka paljon takapakkia oma kunto ottaa, kun ei pääse treenaamaan. Toisaalta ymmärrän kyllä että kipeänä treenaamalla saan varmasti enemmän tuhoa aikaan, kuin että nyt lepään ja kuntoutan itseni rauhassa.

Itse aina saarnaan kovaa treenaaville ystävilleni levon merkityksestä ja kuinka itseään ei saa ajaa loppuun. Tänään ystäväni totesikin että nyt ymmärtää miksi sitä teen. No siksi tietenkin kun se itsellenikin on välillä niin kovin vaikeaa. Nyt viime aikoina kun liikuntamäärät ovat olleet vähäisempiä on korvaavaa tekemistä pitänyt keksiä muualta. Olen keskittynyt kotiin. Totaalinen sohvaan linnoittautuminen varsinkin perheellisille on yleensä melkeinpä mahdottomuus, (eikä sekään tietenkään pitkässä juoksussa näissä ongelmissa ole järkevää vaan pikkuhiljaa on ruvettava venyttelemään ja aukomaan paikkoja). Meillä siis onneksi tytöt on jo niin isoja että pystyvät paljon toimimaan itse kun ohjeistaa, mutta kyllä sitä äitiä aina välillä silti tarvitaan. Joskus kyllä kaipaisi hetkiä jolloin voisi nauttia hiljaisuudesta. Meditaatio ja rentoutusharjoitukset ovat olleet pitkään todo-listalla, mutta jotenkin en vaan ole vielä saanut aloitettua.
 Rentoutumisharjoituksilla voi parantaa omaa oloa ja mielenterveyttä merkittävästi. Olen kuullut tutkimuksista joissa niiden avulla on pystytty parantamaan muistiakin. Ne auttavat keskittymiseen, mielen tyhjentämiseen, nukahtamisvaikeuksiin ja stressin hallintaan. Kirjastossa on paljon kirjoja aiheesta ja jos haluaa päästä helposti alkuun youtubesta löytyy paljon valmiiksi puhuttuja harjoituksia. Alla linkki hyvään rentoutusharjoitukseen jota meillä Teemu on käyttänyt paljon. ( Vissiin tarvitsee palautumista tästä stressaavasta perhe-elämästä ;))


Rentoutuneena unikin on parempaa. Unella on suuri merkitys hyvinvoinnillemme. Ilman kunnon unta keho ei palaudu treeneistä eikä muistakaan päivän rasituksista. Väsyneenä kivut, stressi ja elämän pienet vastoinkäymiset tuntuu kaksinverroin pahemmilta. Unen aikana tapahtuu oppimista, energiavarastot täyttyvät ja kasvuhormonia erittyy. Eli isommista lihaksista haaveileville etenkin on tärkeää saada riittävästi laadukasta unta. Unen tarve on yksilöllistä mutta keskimäärin ihmiset tarvitsevat unta 7-8 tuntia vuorokaudessa. Päiväunet eivät korvaa kunnon yöunia.Olen muuten ilokseni saanut seurata kuinka draamattisen hyviä tuloksia vyöhyketerapialla on saatu uniongelmiin. Ihminen joka aiemmin on nukkunut vuosia parin tunnin pätkissä on säännöllisten hoitojen jälkeen pystynyt nukkumaan kahdeksankin tuntia putkeen. Mikä vaikutus tällaisella onkaan elämänlaatuun!


Kuvaa ongelman lähteestä, nyt ei ole muuta suuntaa kuin ylöspäin... Lepäilemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti