Sivut

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Henkistä kasvua?!

Viime aikojen treenit ovat olleet huomattavasti enemmän mentaalipuolella kuin salilla. Päätin selkävaivojen takia vähäksi aikaa jättää salitreenit ja yrittää kuntouttaa selkää astetta lempeämmin. Nyt päiväohjelmaan on kuulunut pieniä kävelylenkkejä, keppijumppaa ja venyttelyä. Kuntouttaminen on ollut tuskallisen hidasta. Toisina päivinä olo on ollut todella toiveikas että kyllä tämä tästä ja välillä on menty pohjamudissa. Olen yrittänyt saada perspektiiviä omiin ongelmiin. Katselin Youtubesta mm. Pekka Hyysalon haastatteluja, ja siinä on sellainen motivoija joka saa omat pikkuvaivat kyllä tuntumaan aivan naurettavilta ja antaa motivaatiota jatkaa tällä tiellä.
Nyt onkin sitten ollut aikaa mietiskellä asioita, joskus ehkä vähän liikaakin. Yksi teemoista on ollut ystävyys ja ihmissuhteet, jostain syystä myös muutama ystävä on samoihin aikoihin käsitellyt aihetta. Yksi ystävistäni herätti mut huomaamaan omassa tavassani toimia tietyn kaavan mitä en ollut edes tajunnut mutta on varmasti aiheuttanut itselleni ja muillekin pahaa mieltä. On ollut raadollista huomata että voin olla ystävänä oikeasti aika hankala, enkä aina päästä läheisiäni helpolla. Olen elämäni varrella useamman kerran joutunut pettymään ihmissuhteissa ja tämän seurauksena on selvästi syntynyt puolustusmekanismi.

Vaikka olen pitänyt itseäni aina avoimena olen huomannut että ei avoimuus aina ulotu kaikkiin tilanteisiin. Hurjaa huomata että sorrunkin passiivisagressiivisuuteen avoimen keskustelun sijaan. En pystykään selvittämään omaa mieltä vaivaamia ongelmia avoimesti, vaan mieluummin olen torjuva. Torjun ennen kuin minut torjutaan. Mihin tämä johtaa? Ei ainakaan hyvään avoimeen ystävyyteen.

Tiedostamisen kautta olen pyrkinyt rikkomaan kaavan. Olen nostanut kissan pöydälle jos jokin asia vaivaa mieltäni. Tämä on johtanut ihaniin ja avoimiin keskuteluihin. Olen todella onnellinen että mulla on ystävä jolla oli rohkeutta ja tarmoa tuoda asia tietoisuuteeni.Nyt yritän jatkossakin jatkaa avoimuuden ja keskustelun tiellä. Koittakaa kestää ystävät <3

Keväälle onkin suunnitteilla ystävyyssuhteiden hoitoa kun varattuna on matka Barcelonaan ystävien kanssa ja toivottavasti muutama muukin reissu tuloillaan. Olen todella vähän matkustellut muiden kuin oman perheen kanssa, niin tämä on varmasti todella hauskaa vaihtelua. Kesällä lomaillaan sitten perheen kanssa.

Pääsin vihdoin Instagramiinkin, teinien avustuksella. Siellä mut löytää Mirkkas nimimerkin alta ja sinne pyrin päivittelemään kuvia aika reippaaseen tahtiin, joten siellä voi seurailla menoa.

Tänään vietettiin aamupäivä partioleirillä sudenpentujen kanssa, oli todella mukavaa. Kelikin muuttui mukavan talviseksi.
Huomenna käynnistelen aikuispartiotoimintaa meidän lippukunnassa, sinne ovat kaikki asiasta kiinnostuneet tervetulleita. :)


1 kommentti:

  1. Mä niin tykkään tästä henkisestä kasvusta, se on homma jossa näin aikuisenakin kannattaa ottaa kasvupyrähdyksiä! Oot rakas.

    VastaaPoista