Sivut

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Jumppaa ja Croissanteja
Mukavaksi sunnuntaipäivän rutiiniksi on muodostunut kahden jumpan treenit, eli ensin kahvakuula ja siihen päälle zumba. Molemmissa on yleensä todella hyvät vetäjät, jotka sopivat juuri kyseisiin treeneihin. Kahvakuulaa vetää tekninen piiskuri joka saa jokaisen taatusti yrittämään parhaansa. Zumbassa on taas tanssista innostunut pirteä ja iloinen vetäjä joka valkkaa oikeasti menevimmät biisit. Eilisen tunnin jälkeen todella taas arvostan tuota vakivetäjää, koska meillä oli sijainen. Voi kääk, koko tunti oli todella vaivaannuttava. Vetäjä oli hymytön ja monotoninen, ja se musiikki... En tiedä mistä ne biisit oli kaivettu, mutta kyllä oli niin tylsiä, että ei mitään rajaa. Sykekään ei noussut niin kuin normaalisti, noh tulihan sentään jotain tehtyä.


Jumpan vastapainoksi piti vähän herkutella. Menin lupaamaan lapsille että teen itse croissanteja. Löysinkin netistä ohjeen, mitään muuta terveelliseen viittaavaakaan croissanteista ei löytynyt kuin että ne olivat hiivattomia ja täysin luomuja. Aikamoista kaulimista oli tekeminen ja tekeleistä tuli aika minejä, mutta sitäkin herkullisempia, päälle vielä sipaisu kuvassa näkyvää hilloa. On muuten ollut todellinen löytö tuo viikunahillo, ei sisällä lisättyä sokeria vaan on makeutettu rypälemehutiivisteellä.


Hiivattomat Croissantit


250 g luomuvoita


4 dl luomuvehnäjauhoa


1,5 dlvettä


1 kananmuna voiteluun


Ota voi pehmenevään vähäksi aikaa ennen leivontaa. Kaada jauhot pöydälle ja hakkaa puolet voista silpuksi veitsellä jauhon joukkoon murumaiseksi. Lisää kylmää vettä ja nopeasti sekoita taikinaksi. Älä vaivaa ettei taikinasta tule tahmeaa. Nosta jääkaapiin jähmettymään. Kauli taikina levyksi ja levitä margariini levyinä taikina levyn päälle. Käännä reunat margariinin päälle ja kauli takaiseksi. Taittele levy taas kolmeen osaan ja kauli. Nosta taikina jääkaappiin, ja kun se on vähän jähmettynyt kauli ja taittele muutamaan kertaan. Leikkaa kolmioita levystä ja rullaa croissantin muotoon. Voitele munalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 min.


Tämä viikko lähtikin liikkeelle aamutreenillä. Kävin ennen töitä tekemässä selkä-rinta-treenin. Aamuisin hankalin vaihe on saada kiskottua itsensä sängystä, mutta sitten kun itsensä saa liikkeelle, niin vireystaso on kyllä todella hyvä. Ihana mieheni teki minulle vielä aamupalaksi raakapuuron, joka oli muuten todella hyvää. Niin johan lähti viikko hyvin liikkeelle.Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!!!

2 kommenttia:

  1. ja kuva ja kaikkee :D mut oon kyl kade ku oot niin reipas! hyvä sie1

    VastaaPoista
  2. Joo, ja kuvan laatu vähän sitä sun tätä, mutta ehkä tää tästä pikkuhiljaa... On sitä ainakin käsitelty, eikä ihan vaan lätkästy ;) Nyt on kyllä toi liikuntapuoli ollut ihan kivasti hanskassa viime aikoina, se on kun sitten kun saa juonen päästä kiinni niin mukavaa puuhaa! Kyllähän sä tiiat...

    VastaaPoista