Sivut

tiistai 9. lokakuuta 2012

Mielenrauhaa etsimässä

Blogitaukoa onkin hujahtanut pari viikkoa. Osaksi syynä on ollut toimimaton nettiyhteys ja osaltaan matalapaineiset fiilikset. Olen toteuttanut sanontaa "jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, on parempi olla hiljaa". 

Syitä matalapaineeseen olen tässä välillä yrittänyt analysoida. Suurin syy on varmasti elämänmuutoksesta aiheutunut pelko, jännitys ja stressi. Taantuman sysäämänä jäin siis nyt hetkeksi pois työelämästä. Tällä viikolla aloitan uuden vaiheen ja vyöhyketerapian opinnot Helsingissä. Osaltaan unelmani ovat siis toteutumassa, mutta toisaalta epävarmuus tulevaisuudesta jäytää. Onneksi kotoa ja ystäviltä saatu tuki on ollut vankkumatonta. Olen jokaisen kannustavan sanan tallettanut mieleeni ja epävarmuuden hetkellä on jotain mistä ammentaa. =)

Viimeiseen kahteen viikkoon on mahtunut myös todella kivoja juttuja.

 Treenejä hyvässä seurassa


Mökkiretki ystävien kanssa

Aamutreenejä hyvällä sykkeellä Teemun piiskaamana
 
 
Olen yrittänyt pitää itseni liikkeessä ettei elämänrytmi pääsisi hajoamaan, vaikka välillä ajatus ei ihan kasassa pysyisikään. Tiedän ja uskon, että tämä on ohimenevä vaihe, ja kaikki selkiintyy kun vaan malttaa elää tämän epävarmuuden yli. Liikuntaan on todella tullut purettua fiiliksiä, laskeskelin että viime viikolla treenitunteja tuli 15 ja siihen vielä lisäksi hyötyliikunnat, eli pyöräilyä päivittäin. Äidin pyöräilystä on pitänyt huolta Elviira. Saimme taas todistaa mieletöntä oppimisen riemua kun hän oppi polkemaan ilman apupyöriä. Nyt ei Elviä pidättele enää mikään, vaan kaikki mahdolliset matkat on pyöräiltävä. Voi sitä pettymystä kun perjantaina menin sateen takia hakemaan neitä eskarista autolla. Sitä ei uskalla tehdä enää toiste ;).
 
Syömisen suhteen on menty nyt todella rennosti. Huomasin heti kun ahdistus teki tuloaan oli ruodussa pysyminen todella vaikeaa. Kaikesta tästä huolimatta paino on pysynyt samoissa lukemissa, niin en ole asiasta liiallista stressiä repinyt. Nyt näin, toivottavasti taas hetken päästä on tämänkin suhteen helpompaa. Liikuntamäärätkin ovat tällä hetkellä sen verran suuret että keho kuluttaakin paljon. Ruokavalion perusrunko on pysynyt kuitenkin terveellisenä. Ruuasta postailen varmasti lähiaikoina taas lisää. Kaikenlaisia kokeilujakin on taas tullut tehtyä. =)
 
 
 
Viime viikonloppuna tein paluun vanhan harrastukseni joogan pariin. Tämä kurssi ei olisi voinut tulla parempaan väliin. Tunsin itsekin ihanaa onnistumisen riemua kun huomasin että asanoihin vääntäytyminen ei ollut ollenkaan tuskallista, vaan oikeat asennot löytyivät melko helposti. Toki säätämistä ja parantamisen varaa on aina, mutta hyvään flow-fiilikseen pääsi jo heti ensimmäisestä tunnista lähtien. Joogasta saa muuten mielettömän buustin energiaa. Suosittelen.
 
Kuva täältä, kuvassa upea kurssin ohjaajamme Hanne 
 
 
Olen yrittänyt kääntää negatiivisia ajatuksia positiivisiksi miettimällä mistä olen kiitollinen. Jokaisella on varmasti ainakin muutama asia mistä olla kiitollinen. Oma kiitollisuuslista näyttää tänään tältä:
 
1. Perhe, se tuki ja turva mistä on hyvä ponnistaa
2. Ystävät, tarjoaa hengähdystauon ja hienoja hetkiä
3. Koti, turvasatama
4. Terveys, niin oma kuin läheisten, siinä on mitä vaalia huolella
5. Huumori, ilman hymyä ja naurua ei jaksa kukaan
6. Luonto, paikka missä hiljentyä
7. Liikunta, onnistumisen riemua
8. Hyvä ruoka, tarjoaa nautintoa ja terveyttä
9. Kirjat, uusia ajatuksia ja oppia
10. Mahdollisuus oppimiseen
 
Positiivisin ajatuksin eteenpäin!!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti