Sivut

perjantai 14. helmikuuta 2014

Sydämellinen vuokaleipä

Nyt tulee jakoon meidän viime aikojen suosikkileipä. Leipä on gluteeniton, hiivaton ja tosi maukas. Lapset on vähän huonosti syöneet näitä mun omatekemiä gluteenittomia leipiä, mutta tämä on ollut poikkeus. Kiitos ohjeesta ei kuulu minulle, vaan tuttavani oli muokannut jostain blogista poimimaansa ohjetta, ja meilläkin se vielä hieman jatkojalostui.

Ystävänpäivän kunniaksi leipä on leivottu sydänvuokaan. Tällähän voisi ilahduttaa vaikka hyvää ystävää, ystävänpäivähän on joka päivä :).

Ainekset:

4 dl auringonkukansiemeniä
3 dl hampunsiemeniä
2 dl manteli- tai hasselpähkinärouhetta
7 dl puhdaskaurahiutaleita
4 rkl chia-siemeniä
6 rkl psylliumia
3 tl puhdistamatonta merisuolaa
9 dl vettä
1 dl kookosöljyä

Sekoita kuivat aineet yhteen, lisää kylmä vesi ja sulatettu kookosöljy. Vaivaa taikinaa niin että taikina alkaa jähmettyä. Painele reilun kokoiseen vuokaan (mulla oli iso sydän vuoka joka on vetoisuudeltaan suurinpiirtein yhtä iso kuin 26 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä kakkuvuoka). Laita leipä asettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasossa 30-40 minuuttia ja kaada sitten leipä vuoasta ritilän päälle ylösalaisin, paista näin noin 40 minuuttia. Käännä sitten leipä vielä toisinpäin ja paista näin noin 20 minuuttia.


Olen tavattoman huono soittelemaan ystävilleni, mutta onneksi on useampia ystäviä jotka ovat siitä huolimatta kulkeneet matkassa jo aika pitkän tovin. Olen myös onnistunut saamaan hyviä ystäviä vielä aikuisiälläkin. Viime viikot olen ollut ehkä vähän normaalia raskaampaa seuraa, enkä ole jaksanut olla kovin sosiaalinen. Tänään on onneksi ollut hyvä päivä, kun aamun jäykkyydestä pääsin eroon. Kiitos ystävät jotka olette jaksaneet kuunnella <3

 
Tämä kappale on soinut ahkerasti radiossa ja ollut todella lohduttava useampaan otteeseen viime viikkoina...


Huomenna onkin pitkästä aikaa tiedossa illanviettoa ystävien kanssa. Kouvolan legendaarinen yökerho Donna K is back again, yhden illan ajan. Se oli mun nuoruuden bilepaikka ja hetken myös työpaikka. Siellä oli tutut ovimiehet ja baarimikot. Eli siis paljon tuttuja varmasti huomenna liikenteessä, ihan mahtavuutta.

Niin ja hei nyt kaikki lehtihyllyille hommaamaan uusi Probody. Meidän Teemun eka lehtiartikkeli uudessa lehdessä. Oi kun mä oon taas ylpeä mun miehestä <3


2 kommenttia: