Sivut

torstai 6. syyskuuta 2012

Reality check

Oma illuusioni siitä että että alkaisin jo olemaan ehkä kohtuullisen hyvässä kunnossa, sai eilen pienen pienen kolauksen. Kouvolassa alkoi tänä syksynä crossfit-tunnit. Sitähän oli lähdettävä testaamaan. Ehdin kotona naureskella että saa nähdä tulenko elävänä takaisin, siis olin tietoinen että tiukasta lajista on kyse.

Wikipedian mukaan Crossfitin kehittäjä Gregg Glassman on todennutkin että ”Se voi tappaa sinut. Tämän seikan suhteen olen aina ollut täysin rehellinen.” Crossfitin perimmäisenä ajatuksena on ollut kehittää tasaisesti kaikkia fyysisiä ominaisuuksia, niin kestävyyttä, voimaa kuin nopeutta. Tunnilla tehtiin noin 15 minuutin settejä kaksi kappaletta. Seteissä oli kyykkyjä, kahvakuulaa, dippejä, vatsalihaksia ja askellusta.

Kuva täältäNo en kuollut, mutta paha olo pääsi vähän yllättämään, siis pientä huimausta ja hapenpuutetta, sekä lohisalaatti pyrki kurkkuun toisen setin loppuvaiheessa. Tähän saattoi olla syynä että otin alun vähän turhan rajusti, kun en oikein osannut ennakoida kuinka rankkaa tällaisia settejä on tehdä. Sisulla piti tietenkin painaa homma loppuun saakka. Tämä täytyy ottaa uusiksi. Tehokkuus on varmasti kiistaton.

Tämän tyyppistä treeniä ei juurikaan ole viime aikoina tullut tehtyä. Kahvakuulatunnit ovat jääneet väliin koska olkapään kipuilut tuntuivat äityvän aina tuntien aikana. Salitreenitkin olen jo varmasti yli vuoden verran tehnyt ilman mitään punnertavia liikkeitä, koska oikea olkapää ei sitä kestä. Ongelmat on peräisin huonosta ryhdistä ja selän nikamista. Onneksi ryhti on viime aikoina hieman jo oiennut, mutta vielä siinäkin on parannettavaa. Luultavasti huono ryhti juontaa juurensa teini-iästä ja niistä ajoista kun on hävennyt olemustaan ja vartaloaan. Hyvä ryhti ja itsevarmuus on aina niin paljon kauniimpaa kuin lysyssä käveleminen ja omien muotojen piilottelu. Pienet kävely- ja poseerausharjoitukset ei välttämättä tekisi huonoa meille tavan tallaajillekaan ;).

Ryhdikkäästi tänään jatkui harjoitukset tänä aamuna käsitreenillä ja illalla vielä vähän joraamaan, testissä Sh'bam, siitä sitten lisää ehkäpä huomenna ja uutta reality checkiä kuukauden mittojen muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti