Sivut

torstai 26. joulukuuta 2013

Joulun taikaa

Kaksi päivää läheisiä ihmisiä, hyvää ruokaa, lahjoja, laiskottelua... On ollut ihanaa. Rakastan tätä kiireettömyyden olotilaa.

Meillä jouluaatto alkaa yleensä aina muutamalla tontun tuomalla paketilla. Sain ihana yllärinä lahjakortin kasvohoitoon, tulee todella tarpeeseen. Sitten puuronkeittoon. Ollaan otettu tavaksi kutsua meille sukulaisia jo heti aamupuurolle, näin ehditään nähdä mahdollisimman monia jouluna ilman kiirehtimistä ja juoksua paikasta toiseen. Tänä vuonna meitä olikin kymmenen henkeä jo heti aamusta :). Joulurauhan julistuksen jälkeen suuntasimme hautausmaa-kierrokselle ja muistelimme niitä jotka eivät enää meidän kanssamme joulua vietä. Minusta on tärkeää jutella tytöillekin  niistä sukulaisista ketkä ovat jo täältä lähteneet, koska he ovat  meidän perhettämme ja osa tyttöjenkin historiaa.
Kierroksen jälkeen alkoikin saunan lämmitys ja jouluaterian valmistelu. Tänä vuonna meidän kanssa iltaa tuli viettämään minun äiti ja isäpuoli sekä kaksi serkkuani. Lapset rakastavat sitä että porukkaa on enemmän ja olemme onnekkaita että meillä on läheisiä joita pyytää viettämään joulua.

 Meidän joulupöydästämme löytyy hyvin perinteisiä herkkuja tuuvinkia, lanttu-, porkkana-, makaroni- ja punajuurilaatikkoa, kinkkua, kaloja, mätiä ja rosollia.Ruuan jälkeen pukki olikin käynyt pudottamassa lahjat oven taakse. Voi sitä riemua kun ne sieltä löytyi. Kyllähän niitä lahjoja oli aika kasa. Moni kiroaa joulun kaupallisuutta ja lahjojen ostamista, mutta minä en kyllä kuulu siihen porukkaan. Vaikka en haluaisikaan lukeutua mahdottamaksi matearilistiksi, on minusta ihanaa antaa lahjoja ja saada lahjoja. Onneksi myös Teemu on samalla linjalla, joten lahjotaan kyllä toisiammekin ihan reilusti. Silloin kun itsellä on hyvä käsitys mitä toinen haluaa ja tarvitsee, on lahjojen ostaminen ilo. Lapsetkin saivat aika paljon kaikkea mutta ei minusta juurikaan mitään rihkamaa. Meillä arvostetaan paljon kirjoja ja pelejä. Jouluun kuuluu olennaisesti lautapelit ja niitä tulikin viisi lisää meidän jo melko mittavaan kokoelmaan. Meillä vierailleet tietää että ne on jo osa meidän olohuoneen sisustusta. :) Vaatteita tuli myös paljon ja tytöthän tykkäävät niistäkin. Leluista tämän vuoden hitti on Lego Friendsit ja nyt tuli sen kokoisia paketteja että niitä ei ihan yhdellä istumalla kootakkaan. On legotkin muuttuneet omista lapsuuden päivistä. Nyt on värit kauniin tyttömäisiä ja siellä seikkailee ihan ihmisen näköisiä nukkeja.

Loppu aattoilta sujuikin pelaillessa ja seurustellessa. Kun muut olivat sitten jo hipsineet nukkumaan, minä vielä siivosin keittiön ja sulloin kaikki loput ruuat jääkaappiin. Ei ollut muuten ihan helppo homma. Sitten olikin ihana herätä joulupäivänä siistiin kotiin. Joulupäivä meni rauhallisesti aamupäivä kotona ja ilta mummilla, nauttien herkuista ja hyvästä seurasta. Kävimme vielä Teemun kanssa ihastelemassa Iitin hautausmaan kynttilämerta.Tänään onkin sitten jo taas treenipäivä. Nyt on suunnattava olkapääjumppailujen kimppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti