Sivut

torstai 2. tammikuuta 2014

Vanhaa ja uutta vuotta

Niin vaihtui taas vuosi. Vuoden viimeiset päivät olivat täynnä iloa ja leppoisaa yhdessä oloa rakkaiden kanssa. Juhlistimme viikonloppuna lähisuvussa kuusikymppisiä mökkeillen. Oli hauskat ja erilaiset juhlat, ihan päivänsankarin oloiset. Ohjelma oli hyvin rentoa, päivänsankari pääsi heittelemään läheisiään kakuilla ja ilta päätettiin sammalsaunaan karaoken sulosävelissä.


Juhlatunnelmissa. Minä ja mun isä, en ole oikeasti noin paljon pitempi vaan mulla on korkeat korot. 


Ehdittiin vähän metsäkävelyllekin juhlinnan välissä.

Ilta sujui sammalsaunassa karaokea laulellen ja välillä porealtaassa maaten. Oli melko luksusta.

Vuosikin vaihtui perinteisesti ystävien kanssa meillä kotona hyvästä seurasta, raketeista ja  ruuasta sekä juomasta nauttien.

Saatiin yllärinä muutama jätkänkynttilä, niiden valossa olikin mukava poksautella raketteja ja polttaa tähtisädetikkuja.

Meitä hemmoteltiin myös laatujuomilla, olohan oli kuin morsiammella, joten lasikin sen mukaan. 


Viime vuosi on ollut täynnä tunteita laidasta laitaan. Välillä painettiin hampaat irvessä ja sitten taas on höllätty tosiasioiden edessä. Olen saanut pitkälti tehdä juuri niitä asioita mistä nautin, olla lasten kanssa, opiskella, harrastaa ja työtkin ovat olleet mukavia. Tunnen olleeni etuoikeutettu.

Mitään suurempia uuden vuoden lupauksia en ole tehnyt, mutta jotain odotuksia voi toki itselleen ja omalle kasvulleen asettaa. Ajatukseni ovat viime aikoina pyörineet paljoltikin henkisen kasvun puolella. Tällaisia asioita olen viime aikoina mielessäni pyöritellyt.

<3 Keskity omaan polkuusi, älä siihen mitä muut siitä ajattelevat. Minulla on paha tapa miettiä päätöksiä tehdessä, mitä muut tästä nyt ajattelevat, tai miltä tämä muiden silmissä näyttää. Pitäisi enemmän luottaa vain itseensä ja omaan arviointikykyyn.<3 Älä anna muiden käytöksen vaikuttaa omaan mielialaasi. Minussa elää pieni mielensäpahoittaja. Ärsyynnyn helposti varsinkin läheisten käytöksestä ja joskus kyllä osoitankin sen hyvin selvästi. Minua rassaa todella paljon jos sovitusta livetään tai hommat ei menekään niin kuin olen ne ajatellut. Varsinkin jos asia koskettaa jollain tavoin lapsia, siirryn todella paljon puolustuskannalle. Ainoa kenen käytökseen voin aina vaikuttaa on minä itse. Ja toivottavasti toisinaan lasten ;).

<3 Oma onneni ei saa olla muiden varassa. Olen itse vastuussa siitä millaiseksi oma elämäni muodostuu. Pitää onnellinen kaikesta siitä mitä on, ei surra sellaisia asioita mitä mahdollisesti puuttuu ja mille ei voi mitään.<3 Kuuntele kehoasi. Joskus se kestää enemmän ja joskus vähemmän. Välillä pitäisi pysähtyä miettimään niitä merkkejä mitä se meille antaa. Viestit tulee joskus pitkänkin ajan takaa.

<3 Päästä irti ajatuksista, ihmisistä ja asioista jotka aiheuttavat sinulle pahaa mieltä.

<3 Keskittyä positiiviseen. Kehittyä itsensä arvostamisen kautta, olla onnellinen jo tehdystä matkasta mieluummin kuin miettimällä mitä vielä pitäisi saavuttaa. Heikkoudet on toki hyvä tiedostaa mutta niissä ei pitäisi rypeä.

<3 Ole rohkea. Rohkeutta kohdata niin mennyttä kuin tulevaa. Tarttua haasteisiin. Kohdata tunteet, jäämättä kuitenkaan vellomaan niissä.  Rohkeutta itkeä silloin itkettää ja nauraa silloin kuin naurattaa.
5 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus! Oletpa viisas nainen Mirkka!

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Piia <3 Onnea on myös kaltaisesi kannustavat ystävät!

  VastaaPoista
 3. Hei :-) Blogissani on sinulle blogihaaste, käy kurkkaamassa:
  http://projektiuusimina.blogspot.fi/2014/01/kymmenen-kysymyksen-haaste.html

  VastaaPoista
 4. Hei Satu! Kiitos haasteesta, mä käyn sen sieltä poimimassa :)

  VastaaPoista