Sivut

torstai 23. tammikuuta 2014

Protskua monessa muodossa

Varmaan on tullut jo kaikille pitempään blogia seuranneille selväksi että tykkään ruuasta. Äitini sanoin "Mirkka kun on ollut aina niin hyvä syömään". Onnea on olla jossain hyvä ;). Minä siis mieluusti syön kaikki kalorini ja esimerkiksi palkkaria käytän aika harvoin, koska nekin proteiinit voi syödä sitten ruokana. Ei välttämättä kehitykselle se optimaalisin vaihtoehto, mutta näin olen tähän mennessä toiminut. Niinpä onkin kiva kehitellä erilaisia reseptejä, joilla saa vaihtelua siihen proteiinienkin nauttimiseen. Yksi toimivimmista viime aikojen ohjeista on ollut vähähiilihydraattinen proteiinipannari. Suoraan en tätä ole mistään kopsannut vaan oli ihan omasta päästä kehitelty ohje.Tässä pukkaa nyt sitten reseptiä kaikkien iloksi.

Proteiinipannari

4 munaa
1 prk rahkaa
3 rkl hasselpähkinä- tai mantelijauhoja
1 rkl kookosjauhoja
1 tl psylliumia
ripaus suolaa
makeutukseen steviaa tai erytrolia oman maun mukaan. (Me käytettiin english toffee uutetta, mitä saa Iherbistä tilaamalla.)

Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin. Voitele n. 26 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia tai kun pannari on pinnalta vähän ruskettunut. Nauti marjojen kera.



Todellinen proteiinipläjäys meille saapui tällä viikolla biisonin lihan muodossa. Teemu kävi tätä herkkua hakemassa suoraan biisonikasvattajilta. Todella hyvälaatuista ja vähärasvaista lihaa.


Terveellinen ns. dieetti-ruoka ei todellakaan tarvitse olla tylsää tai pahaa. Hyvälaatuiset raaka-aineet antaa anteeksi vaikka kokki ei olisikaan aina parhaimmillaan. :) Biisonikaan ei välttämättä mitään ihmeellistä maustamista kaipaa, vaan suolalla ja pippurilla saa todella herkullista syötävää. Tosin yrttien käyttäminen on yleensä suositeltavaa jo niiden moninaisten terveyttä edistävien ominaisuuksien takia.

Mutta mikäpä ihanampaa näillä pakkaskeleillä kun kääriytyä vilttiin sohvannurkkaan teekupposen ja ehkä pienen pannaripalasen kanssa vaikka hyvää leffaa katselemaan, varsinkin kun on hyvä treeniviikko alla ;).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti