Sivut

maanantai 27. elokuuta 2012

Kanavalla

 

Viipurin reissu tuli viikonloppuna heitettyä. Edellisestä visiitistä olikin kulunut seitsemän vuotta. Edistystä kaupungissa oli selkeästi tapahtunut, ainakin pintapuolisesti kaupunki näytti kovasti siistiytyneen. Tosin kuuluisan kauppahallin rappuset näyttivät olevan romahdustilassa ja hinnat olivat nousseet.

Matkustimme kaupunkiin laivalla Saimaan kanavaa pitkin Lappeenrannasta. Kanava oli näkemisen arvoinen sulkuineen ja upeine maisemineen. Viisi tuntia suuntaansa pienessä sillipurkin kokoisessa laivassa on kuitenkin aika paljon, perillä oloon jäi vain vaivaiset kaksi tuntia.

Tuli ainakin reilusti vaihdettua kuulumisa työkavereiden kanssa, mikä on sinänsä mukavaa kun muiden myymälöiden väkeä harvemmin näkee. Naurua, bingoa, yhteislaulua, ruokaa ja juomaa kuului myös ohjelmaan.



Ihana sää ja upeat maisemat

Sellainen ol Viipuri


Entinen esimies ja nykyinen kollega ja ystävä, sekä Viipuri-kannu


 
Ajatus oli että olisimme jatkaneet päivää vielä Lappeenrannan yöhön, mutta aikainen herätys ja pitkä päivä vaativat veronsa ja mammat painuivat pehkuihin. Aamulla heräsimmekin kämppiksen kanssa virkeinä ja suuntasimme hotellin saunaan ja sieltä ihanalle hotelliaamupalalle. Sellainen pienimuotoinen tankkaus tuli tehtyä. Ihanaa luomuruispuuroakin löytyi aamupalalta.


Sunnuntaina kotiin päästyäni nautiskeltiin ehkäpä kesän viimeisestä lämpöisestä päivästä. Otettiin Teemun kanssa omat ja naapurin tytöt matkaan ja reippailtiin kaupunkiin jätskeille.




Kouvolan asemalla höyryveturiin jätskireissulla tutustumassa

 
 
 
 
Junior Master Chefin vaikutus on ainakin meillä ollut kovin positiivinen ja tytöt on entistä innokkaammin kokkailleet. Me ollaan kaikki ihmetelty kuinka taitavia junioreita ohjelmassa on. Tytöt ovat aina olleet kiinnostuneita hääräilemään keittiössä, mutta nyt homma taas leimahti liekkiin. Ollaan saatu nauttia jo köyhista ritareista ja hedelmäsalaatista, ja nyt kuopus pyysi että tehdään omenapiirakkaa. Tein sellaisen semiterveellisen piirakan.

Pohjaan tuli voita, gluteenitonta jauhoseosta, luomukaurahiutaleita, hunajaa ja kanelia, pinnalle omenoiden kanssa tuli 1 prk vaniljarahkaa, 1 prk tavallista rahkaa, 2 munaa, vähän sokeria ja reilusti kanelia. Hyvin upposi kaikille =). Nyt täytyy ottaa kaikki ilo irti tästä innostuksesta ja ruveta entistä enemmän kokkailemaan yhdessä ihan arkiruokaakin.

 

 
 
 
Kokki ja piiras
 


Maukasta viikkoa kaikille!

M
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


3 kommenttia:

  1. ja siis E oikein hymyilee kuvassa :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Minna =) Oli todella mukavaa nähdä teitäkin, toivottavasti seuraavaksi vähän paremmalla ajalla... Mustakin tuo on oikein hauska kuva Elvistä, ja jopa on saanut suhtkoht normaalin hymyn kasvoilleen =)

    VastaaPoista