Sivut

perjantai 31. elokuuta 2012

Ruokaa ja vähän monipuolisempaa ruokaa

Me päätettiin meidän Amandan kanssa ottaa tällainen äiti-tytär-projekti ja ruveta opettelemaan vähän monipuolisempaa ruuanlaittoa. Amanda on pienestä pitäen ollut innokas apulainen keittiössä, ja nyt hänellä tuli hinku harjoitella uusia juttuja. Niinpä sovimme että nyt kun minulla työpaineet helpottaa teemme viikonloppuisin seuraavan viikon ruokalistan keittokirjoja selaillen. Eilen käytiin kirjastossa hakemassa muutama keittokirja mistä päästään alkuun. Koitetaan valita terveellisiä ruokia tai sitten ainakin voi olla että vähän muokataan joitain ohjeita terveellisempään suuntaan.



Itse haluaisin oppia lisää maustamisesta ja mausteiden käytöstä, sekä käyttämään entistä monipuolisemmin kasviksia. Yritän bloggailla tänne meidän kokeiluja ja miten reseptit onnistuu.

Tällä hetkellä mennään aika samalla kaavalla ruokailujen suhteen kuin silloin aiemmin jo postailinkin. Aamupala on mun suosikkiateria. Sillä lähtee päivä tosi hyvin käyntiin. Sen valmistamiseen tosin tuhraantuu aika paljon aikaa (30-45 min.), mutta on sen arvoista. Sisältää edelleen 2 kananmunaa, porkkanaraastetta, parsakaalia, viinirypäleitä, yrttejä (yrtit on aivan ihania, tällä hetkellä suosikkina sitruunamelissa ja basilika), raakapuuro mustikoilla ja vadelmilla sekä lakritsajuuriteetä. Itse olen muuten ollut huomaavinani että ihonväri on luonnostaan vähän tummempi kun syö päivittäin porkkanaa, toimisikohan tuo luonnollisena itseruskettajana ;).

Lounaan Teemu on edelleen tehnyt mulle valmiiksi. Siinä on yleensä kvinoaa, lihaa (paistijauhelihaa tai kanaa) ja kasviksia (kesäkurpitsaa, kukka- ja parsakaalia yms.). Annos ei ole suuren suuri, mutta sillä on pärjäilty.

Iltapäivisin syön reilut satsit salaattia ja niiden sisältö vaihtelee jonkin verran. Suosikkina on kylmäsavulohi ja siihen tietysti vihanneksia ja siemeniä reilusti mukaan.

Iltapalaksi on nyt vaihtunut rahka marjoilla, siemenillä ja ripauksella steviaa. Lisäksi olen nyt aina välillä heitellyt mukaan macaa, lucumaa, hampunsiemeniä, kaakaonibsejä... Nam.

Lucumassa on ihanan kermainen maku, siitä saa rautaa, b-vitamiinia, kalsiumia ja fosforia, sekä a-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia. Viikonloppuna ajattelin kokeilla sitä raakasuklaaseen sekoitella. Macassa taas on vähän rusinainen makua ja paljon aminohappoja sekä kivennäis- ja hivenaineita, kuten mangnesiumia, sinkkiä ja rautaa.

Raakapuuroon on Teemu yleensä lisäillyt chian-siemeniä hoitamaan vatsaa ja pitämään näläntunnetta pitempään poissa. Psyllium on myös lisänä ruokavaliossa pitämään suolen toiminnan kunnossa.





Voisimme ehkä olla Cocovin mainoskasvoja tällä arsenaalilla ;)



Tällä viikolla oli ihana ylläri, kun ystävä tuli käymään töissä ja toi Helsingin tuliaisina suklaamanteleita. Ne odottavat kaapissa lauantai-iltaa, niin päästään tyttöjen kanssa vähän herkuttelemaan, kohtuudella!

 

Viime aikoina moni on huomautellut kaventuneesta olemuksestani. Paino ei ole kuitenkaan liikkunut juuri mihinkään pariin viime kuukauteen. Elän siis toivossa että lihaksia olisi vähän ruvennut kertymään. Ainakin punttitreenit sujuu edelleen hyvällä temmolla. Olo on todella hyvä. Viikon päästä otetaan kuukauden mitat, sitten näkee viimeisen kuukauden suunnan.

Tässä pullisteluyritys eilisen sali- ja zumbasession jälkeen....
 
Nyt hakemaan motivaatiota Suurimman pudottajan finaalista ;) Huikeita suorituksia siellä!
 
Aktiivista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti