Sivut

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Huisketta

Reilu viikko taas vilahtanut huiskiessa vähän kaikenlaisia juttuja. On ollut opintoja, töitä, synttäreitä, pihan laittoa kesäkuntoon ja tietysti treeniä. Joskus tuntuu että vaikka elämässä on paljon kivoja juttuja tulossa ja menossa niin oma keskittyminen ei tahdo riittää kaikkeen ihan sillä efortilla mitä itse haluaisi.


Välillä tuntuu että tätä omaan napaan tuijottelua on ollut vähän liikaakin, eli treenit, ruokakuviot ja kaikenlaiset hoidot. Toisaalta kuten aiemmin olen kirjoitellutkin tunnen kyllä nyt toisinaan oloni paremmaksi kuin koskaan, mutta sitten tulee niitä tummempiakin hetkiä. Jostain syystä nyt kun ikää on alkanut olla enemmän on mielen hormonaalisetkin vaihtelut olleet paljon rajumpia kuin aiemmin. En muista koskaan kärsineeni näin pahoista pms-kiukuista kuin nyt viimeiset puoli vuotta. On tullut hetkiä että todella moni asia ärsyttää ja eteenpäin mennään vain hammasta purren, mutta sitten muutaman päivän päästä elämä taas hymyilee entiseen malliin. Onko jollain kokemusta millä näitä vaivoja voisi helpottaa?

Kesäkiristelyt ovat edenneet tosi kivasti, tänään paino oli jo viime kesän lukemissa. Ensi viikonloppuun asti jatkuu tämä toukokuun projekti ja sitten onkin vuorossa pikku lomanen ja vähän reissuakin, niin dieetti on ehkä vähän katkolla. Tekee varmasti ihan hyvää päällekin keskittyä vähän muihin juttuihin. Ei tämä kuitenkaan niin vakavaa ole, kun ei ole mitään kisatähtäimiäkään.Näin hehkee sitä on puolen tunnin juoksun ja burbee/etuheilautus-setin jälkeen... Hampaita kiristellen lähdettiin matkaan, mutta kunka ollakkaan jälkeenpäin oli melko voittaja olo.


Treenit ovat menneet yllättävän hyvin. Tuntuu että nyt on kroppa ollut melko vastaanottavaisella tuulella. Sitä onkin hoidettu ja palauteltu monella eri tavalla. Mä olen käynyt normaalien vyöhyketerapioiden ja hierontojen lisäksi vielä kolme kertaa LGP:ssä ja nyt kerran "vammoja" näyttämässä kiropraktikollakin. Eli ei ainakaan kehon huollosta pitäisi olla kiinni kehitys. Kiropraktikolle menin koska mulla on vasen lavan seutu jatkuvasti jumissa ja kropassa melkoista toispuoleisuutta. Kummallista kyllä musta tuntuu että juuri se vasen puoli ottaa treeniä kuitenkin vastaan paremmin ja oikea puoli taas on välillä jopa aivan tunnottoman oloinen ja normaalia treenipoltetta on vaikea saada. Oli todella hyvä liike mennä näyttämään kroppa kiropraktikolle. Hän totesi myös toispuoleisuuden. Lantio/lonkka oli oikealta aivan tukkeessa ja sieltä auottiinkin kalvoja, niksautettiin niska ja selkä auki. Oli aika kosketusherkkä ristiselkä hetken aikaa, mutta eiköhän muutaman hoitokerran jälkeen ala puolierotkin tasoittua.

Tässä on selkää viime viikolta ja tosi kivat painaumatkin näkyvissä. Duunia riittää, hiljaa hyvä tulee. Asentokin on ihan mitä sattuu, mulla on kauhea kynnys edes yrittää opetella mitään oikeita "poseeraus"asentoja, vaikka se vois olla hyvää ryhtiharkkaakin samalla.

Iltapäiväteet duunissa. Outonahan mua siellä pidetään, kun litkin lasipurkista jotain avaruusliman näköistä mönjää (vihersmoothie) vielä noiden raejuustojen ja muiden rehujen lisäksi. Eipä taida kukaan enää jaksaa edes kysellä, outo mikä outo ;)

 Mun ihana aamupala, nyt on marjat ja raejuusto saaneet kanelihunnunu. Ceyloninkaneli on antibakteerista ja auttaa tasoittamaan verensokerin heilahteluja, sekä sen tuoksu virkistää. Kannattaa kokeilla, tarkistakaa vaan maustehyllyllä että se on tosiaan tuota ceylonia, mikä ei sisällä kumariinia, joka voi suurina määrinä olla myrkyllistä. Kouvolasta ainakin löytyy luomuna Punnitse & Säästä -kaupasta.

Aurinkoisia aterioita on päässyt jo nauttimaan terassille. Jauhelihan päällä hapankaalia mikä taas sisältää  entsyymejä ja on vatsalle erityisen ystävällistä.

Tämä viikonloppu on mennytkin juhlistaessa meidän kuopuksen tulemista koululaisen ikään. Mitä suloisin hampaaton hymy.
 
 
 
 
Parasta näissä juhlissa on toki lapsen riemu ja se että saa jakaa näitä hetkiä rakkaiden kanssa. Tuli taas nähtyä monia sukulaisia ja ystäviä <3
 
Vielä olisi monta juttua mistä olisi kiva kirjoitella, kuten mun tämän viikon pihan tuunauksesta, sekä vyöhyketerapiasta ja niistä LPG-hoidoista, mutta yritän palata vielä tällä viikolla noihin aiheisiin. Nyt on kuitenkin mentävä nukkumaan koska huomiselle on tiedossa monenlaista tohinaa...
 
Aurinkoenergistä viikkoa!
 

2 kommenttia:

 1. Heippa Mirkka,

  ja kiitti blogista, luen kyllä joka päivityksen:)Haen siitä motivaatiota liikkumiseen ja terveellisempiin elämäntapohin, mutta mulla tää tuppaa jäämään tsemppiasteelle. Aloitan "joka maanantai";)

  Nyt on pakko kommentoida tota pms-asiaa.. Aina ollu kauheet fyysiset oireet, mut viime vuosina on enempi henkinen puoli korostunut.. Itkua ja raivonpuuskia, epätoivoista oloa, jotka pahimmillaan muutama päivä ennen menkkoja. Kokeilin keltarauhashormoneja, mut ei ainakaan auttanut. Nyt oon syönyt kalanmaksaöljykapseleita sekä B6-vitamiinia päivittäin ja en tiedä onko placebo-vaikutus vai mikä, mut helpommalta tuntuu. Oon myös oppinut olemaan ahdistumatta siitä olosta, kun tietää mistä johtuu. Yritän poistua "ärsyttävistä" tilanteista hetkeksi hengittelemään ja kääntämään mieltä positiivisemmalle asenteelle, ENNEN kuin raivo pääsee vallalle ja tulee sanottua tosi ilkeesti:( Enpä tiedä, eihän siihen oikeen ole täsmälääkeitä, mut tsemppiä kohtalotoveri!

  - Annemari

  VastaaPoista
 2. Hei ja kiitos Annemari kommentista :)
  Kyllä nyt varmasti itselläkin tuo tietoisuus siitä mistä oireet johtuu auttaa jo hivenen eteenpäin. Kalanmaksaöljyä ja B6:sta menee täälläkin. Vertaistukea on aina ilo saada ja tsemppiä taas seuraavalle maanantaille!!

  VastaaPoista