Sivut

lauantai 19. toukokuuta 2012

Positiivisen palautteen lähteillä
Kaksi päivää täynnä tunteiden vuoristorataa. Perjantaina lähdin työstressin lannistamana NLP-viikonloppuun. Kiittelin sitä että, minulla oli mahdollisuus päästä vähän tuulettamaan tuntojani. NLP antaa tunteiden käsittelyyn paljon työkaluja.

Minulla päivien yhdeksi kantavaksi teemaksi tuli palaute, ja erityisesti positiivinen palaute. Perjantaina käsittelimme palautteen antamista. Tiesittekö muuten että vain kymmenen prosenttia pystyy käyttämään hyödykseen saamansa negatiivisen palautteen? Tiedän että itse kuulun siihen 90 prosenttiin jolle tämä on vielä harjoituksen paikka. Osaltaan tämän takia positiivisen motivoinnin kautta annettu palaute toimii melkeinpä aina paremmin meillä kaikilla.

Illalla kun menin yöpymään kälyni hoiviin, nousi palaute taas mukaan keskusteluun. Mietimme sitä miksi lähimmäisissä näkemiään positiivisia asioita ei tule aina puettua sanoiksi, vaikka tietäisi kuinka se voisi toista ilahduttaa. Miksi ei voisi vaikka kaupan kassalle sanoa että "onpa sinulla kauniit korvikset!" jos hänellä sellaiset on. Itse olen yrittänyt tätä taitoa opetella, pienin askelin. Toisinaan asiat tulee hyvinkin luontevasti, toisinaan vähän kankeammin. Olenpa saattanut vähän yllättääkin jonkun avautumalla siitä kuinka tärkeä hän on. Olen miettinyt että, ei varmaan kukaan kohteliaisuudesta loukkaannu, vaan ehkä se saattaa jonkun päivän vaikka pelastaakin. Itselle on ainakin käynyt niin.

Omaa mieltä on viime päivinä ilostuttanut useampikin ihminen. Motivoiva kommentti salilla hieman hoikistuneesta ulkomuodostani, kaunis sana ihanalta kälyltäni, useampi kannustava lause salaiselta ystävältä koulutuksessa ja vielä illan päätteeksi saatu tekstiviesti upealta kurssikaveriltani. Jos tästä positiivisten viestien tulvasta voin edes hitusenkin jakaa iloa eteenpäin uskon että moni tulee iloiseksi.

Rakastakaa toisianne ja muistakaa näyttää se <3

2 kommenttia: