Sivut

perjantai 22. marraskuuta 2013

Detox

Nyt on menossa neljäs päivä kahden viikon detox-kuurista. Olo on oikeastaan aika hyvä, jos ei oteta huomioon siitä selkävaivasta poikinutta hermosto oireilua. Kroppa on selkeästi lähtenyt puhdistumaan, vessassa on saanut juosta ihan kiitettävästi. Nälkä ei ole vaivannut oikeastaan ollenkaan. Mitä tämä detox sitten oikeastaan tarkoittaa ja miksi tällaisia kuureja kannattaisi tehdä? Tämän avulla putsataan elimistöön kertyneitä toksiineja (myrkkyjä/kuona-aineita) ja kuollutta proteiinisolukkoa. Se puhdistaa maksaa ja näin detoxin jälkeen ravinteiden ja jätteiden poisto sujuu tehokkaammin. Puhdistuksen jälkeen kroppa toimii paremmin ja ravinto sekä vitamiinit ja hivenaineiden imeytyminen on tehokkaampaa. Detox-kuuri auttaa myös nostamaan vireystilaa, kirkastaa ihoa ja toimii siis hyvänä lähtölaukauksena dieetille.

Mitä siis detoxilla tapahtuu? Detox-kuurejakin on erilaisia, on ihan puhtaita mehupaastoja, sitten on kuureja missä ei nautita proteiinia ollenkaan, vaan keskitytään syömään vain kasviksia ja hedelmiä. Oma kuurini sisältää vähän proteiinia ja paljon suojaravinteita (=antioksidantteja, vitamiineja yms). Kuuri mennään miinuskaloreilla, tämä edesauttaa rasvaan kasautuneiden toksiineiden poistumista.

Jokainen aamu alkaa lakritsanjuuri- ja NAC-kapseleilla, sekä detox-juomalla.

Aamupalaa...

 lounasta...

 ja välipalaa.

Näiden lisäksi on päivällinen joka on melko samanlainen kuin lounas ja sitten pikkuruinen iltapala. Vihersmoothieta pitää juoda reilusti johton tulee mm. chlorellaa, spirulinaa, vehnänorasta, lehtikaalia, kurkumaa ja mustapippuria. Vihanneksia saa syödä melko vapaasti, varsinkin rucolaa kannattaa suosia, sen maksaa puhdistavien ominaisuuksien vuoksi. Mausteista hyvä on käyttää etenkin mustapippuria, kurkumaa, rosmariinia ja valkosipulia (sori kaverit, tiedän että olen nyt melko haisuli ;)). Vettä täytyy muistaa juoda todella reilusti ja sen lisäksi voi juoda yrttiteetä, sekä olen saanut juoda kupin kahvia päivässä. Tosin nyt tuntuu että ei sitäkään välttämättä tarvitse kuin niinä aamuina kun klo herättää jo kukonlaulun aikaan.

 Treenistä tämä on "laillista" lepoa, eli kovia treenejä ei tulisi tehdä. Sellaista kevyttä pumppailua puoliteholla voi käydä tekemässä. Käytiinkin mun detox-vertaistuen kanssa tekemässä yksi kevyt treeni ja aika hyvin saatiin hillittyä itsemme. Vatsalihakset on ainoat mitkä tuli kipeäksi :) Kiitos seuralle! Nyt on sitten ollutkin sellaisia tuntemuksia olkapäässä ja nivusessa että vaikuttaisi kyllä treeniin muutenkin. Täytyy toivoa että tämä lepojakso auttaisia ja saisi hermoston rauhoittumaan.

Yllättävän hyvin on muuten menneet nämä alkupäivät. Usein detoxin ekoina päivinä voi olla vähän kurja olo, päänsärkyä ja väsymystä mutta olen välttynyt niiltä oikeastaan kokonaan. Väsymystä vähän on ollut, mutta se on osaltaan johtunut viikonlopun univelasta. Nälkäkään ei ole vaivannut, päinvastoin hetkittäin on saanut melkein pakottaa itsensä syömään, mikä on mun tapauksessa poikkeuksellista. :D

Raportoin lisätunnelmia kun pääsen kuurilla eteenpäin.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti