Sivut

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Joulukorttishouta ja banaanileipää

Nyt on aloitettu joulukorttitehdas taas tälle vuodelle. Se on homma mikä tulee askarreltua tyttöjen kanssa takuuvarmasti joka vuosi. Olen monena vuonna pohdiskellut mitä tehdä kaikille niille ihanille korteille mitä meidän postilaatikkoon kolahtaa joka vuosi. Niitä ei raaskisi heittää pois, mutta ei tila millään riitä kaiken säilömiseen. Viime vuonna sitten keksinkin että hyödynnetään ne omissa korteissa. Niin me ollaan tyttöjen kanssa leikelty ja tuunailtu korteista kortteja. Eipä siis tuttujen kannata ihmetellä jos oma kortti kolahtaa seuraavana vuonna takaisinpäin, me vain kierrätetään :D

Valmiita tuotoksia

Kyllä mä vähän investoin tuunaustarvikkeisiin, meidän joulu on tänä vuonna pinkki ja turkoosi.

Tänään bongasin Cocovin resepteistä kivan oloisen reseptin banaanileivälle. Kuopus oli koko alkuviikon halunnut palavasti leipoa, niin tämä vaikutti vähän astetta terveellisemmälle reseptille. Reseptin voit käydä kurkkaamassa täältä

Mantelimaito ja kookosöljy porisee...

Iloinen leipuri

Tuotokseensa tyytyväinen leipuri


Tuli todella hyvää. Leipä ei ole ehkä ihan oikea nimi, vaan on melkein lähempänä kakkua, jos sekaan heittäisi vielä vaikka vähän viikunoita tai taateleita niin menisi ihan kuivasta kakusta. Todella mehevää ja menee ihan sellaisenaan kahvileipänä ja varmasti pahimman makeannälän taltuttaa.

Mä korvasin yhden mun hiilariaterian pienellä palalla, tämän viikon ainoa poikkeama excelistä :). Olo on nyt ollut todella keveä ja virkeä. Huomaa että nesteet on kyllä lähteneet hyvin kiertoon ja varmasti on muutama kilokin lähtenyt. Varmastihan en tiedä, koska vaa'alla en ole käynyt kevään jälkeen (ois ehkä pitänyt, voi joku ajatella ;)). Omaa oloa on helpottanut kun sitä vaakaa ei kyttää jatkuvasti, ei pinnaakaan kiristä turhalla painon vahtaamisella.

Tällasia vihreitä kekoja mä nykyään vedän, ei meinaa lautaset riittää.

Kyllä siellä kanaakin vähän on piilossa. Tosta lehtikaalista on tullut mun suuri suosikki. Paistan vaan kookosöljyssä pannulla rapeaksi päälle suolaa, pippuria ja viinietikkaa, korvaa kaikki sipsit ja ranskalaiset. 

Riittävästi kun syö kasviksia niin ei nälkäkään pääse piinaamaan. :)


2 kommenttia:

  1. toi lehtikaali on kyllä ja huippis, kun sitäkin voipi rouskutella lähes mielinmäärin:D sunkin siirryttävä ja kohta ämpäriruokintaan, kun lautaset ei riitä.. tuo leipä kuulostaa ja hyvältä..keväällä sitten ;)

    VastaaPoista
  2. Hitsi näyttää just lehtikaalin satokausi loppuneen, kun Kouvolan kaupoista ei tunnu sitä enää löytyvän. Keväällä sulla on varmaan aika pino testattavia reseptejä. ;-)

    VastaaPoista