Sivut

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Unesta ja sen puutteesta

Alku viikkoa on verottanut viikonloppuna hankittu univelka. Siis aivan täysin oma valinta että jälleen näin pääsi käymään. Mä en vaan osaa juhlinnan jälkeen nukkua, niinpä la-su yön unet jäi kolmeen tuntiin, eikä vielä sunnuntai-iltanakaan uni tullut kovin aikaisin kun piti roikkua chätissä yömyöhään, niinpä ei niitä univelkoja tullut silloinkaan kuitattua. Niin sitten kun tiistainakin univelka vielä painoi, kaikki alkoi näyttää todella synkältä. Ikävän tunteet hyökyi päälle ja itku oli herkässä.Uni on  kyllä todella tärkeää ja monen masennuksen takaa löytyy unettomuutta. Silloin kun väsymys jatkuu päiviä, puhumattakaan viikoista alkaa se vaikuttaa kaikkeen. Hermo lyhenee, asiat alkaa näyttää synkiltä ja oloa tulee vielä helposti korjattua syömällä juuri niitä kaikkia vääriä asioita. Unesta oli juuri vähän aikaa sitten julkaistu myös väitöstutkimus, missä oli löydetty yhtäläisyyksiä moniin kehon häiriöihin nimenomaan unettomuudesta esim. rasva-aineenvaihdunnan häiriöt ja kaksialainen mielialahäiriö on yhdistetty unettomuuteen. Tässä linkki uutiseen tutkimuksesta. Myös treeneissä kehittymisen kannalta on olennaisen tärkeää muistaa myöskin levätä. Jokainen väsyneenä treenannut varmasti tietää miten silloin tekniikat ja keskittyminen helposti kärsii vaikka latauksen onnistuisikin löytämään.

Tällä kertaa siis unettomuus toi pintaan sellaisen ikävän mitä en muista ikinä kokeneeni. Kyllä äkkiä pintaan nousi kaikki huonot fiilikset. Hyvää tässä on se, että osaa taas ensi viikolla kaksin verroin arvostaa sitä yhteistä arkea. Ja onhan tämä yhdenlainen testi siitä kuinka sitä kipinää on vielä jäljellä. Itseäkin huvittaa kun olen kuin teinityttö joka tarkistelee viestejä minuutin välein. Onneksi muutamat kannustavat puhelut ja chätti-keskustelut, niin täältä lähempää kuin tuonne Atlantin toiselle puolelle saivat mielialan nousemaan.


Omaa ahdistusta vielä lisäsi etten ollut ehtinyt/voinut liikkua normaalilla tavalla.  Siitä saa vaan niin kovasti voimaa arkeen. Tänään kun vielä pääsin treenaamaan kahdesti ja vielä kävin testaamassa Less Milssin Grit-tuntia sekä otin päiväunet oli tämä päivä jo plussan puolella. Grit oli juuri sitä mitä tässä tilanteessa oli tarpeen. Puoli tuntia mieletöntä tykitystä painojen kanssa, vähän meinasi huono olokin yllättää, mutta sisulla vedettiin loppuun saakka.


Ensi viikonlopuksi päätettiinkin tyttöjen kanssa suunnata Helsinkiin. Menee aika mukavammin kyläillessä ja tarkoitus olisi käydä katsastamassa GoExpokin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti